tisdag 26 januari 2010

Känns som om formen börjar komma tillbaka


Idag fick det bli att rida på bilvägen igen och då passade jag på att träna lite öppnor,slutor och skänkelvikningar i både skritt och trav!Gick riktigt bra och väl framme på bettet med ordentligt sug i stegen:))Galoppen fick bara bli på rakt spår då han lätt blir åt det heta hållet ute i den gångarten...Kändes riktigt genomarbetad i slutet och han verkade MKT nöjd över sin prestation idag;)))Anledningen till att det fick bli på vägen(grusvägen) var bl.a för att vägen e nyplogad och inte en massa modd som man halkar i,för det e ju knappt att man kommit framåt dom senaste dagarna och sen skulle det tydligen köras HUNDSPANN på "området" som vi annars rider på....hundarna e väl det minsta bekymret i denna historien då hon som kör hundarna berättade att det kommer fram väääldigt mkt ÄLGAR både framför och bakom henne i deras "vilda" framfart....Och dom vill INTE jag möta på!!!Nåja en helt hundspann kommer ju förmodligen att sätta hästen lättare i sken än vad älgarna gör,men jag e ju livrädd för dom och Sudden är det inte,så hundspannet hade nog fått han att "sprätta" till för mkt för att ens få den bästa rodeo-gubben/kvinnan att sitta kvar,haha:)Imorrn blir det ju förmodligen ingen ridning då det ska bli snöstorm IGEN:((Gillar det inte men,men så e det som Tilda sa till mej!Ha det gott

5 kommentarer:

ponnymamman sa...

SV: Tack! Men det m dressyrhästarna var ju väldigt intressant!
Det skiljer sig ju enormt mkt bland olika hästraser oxå. Men den ärftliga faktorn är ju väldigt betydelsefull, så det kanske inte är så konstigt heller.

Jennie sa...

Huu, Hundspann och älgar är väl inte något som man vill möta till häst..... Men, du får väl vara glad så länge du slipper möta en varg i skogen! :)

Irene sa...

Nä, inte skulle man vilja möta vare sig älgar eller hundspann!!!

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Nä dom mötena kan kvitta!!Ponnymamman;det var väldigt intressant läsning!

Anonym sa...

varfor inte:)