onsdag 20 oktober 2010

Skräcken är det nya namnet...

Ikväll var vi med på hoppträningen för Sven Ingvarssson,fick en reservplats i em till hans träning vilket passade mej bra då jag ville hoppa innan tävlingen på söndag då sista omgången går i laget.Hade annars tänkt att hoppa själv imorrn men nu slipper jag ju det och kan rida ut istället.Red fram gemensamt i galopp och skulle bara galopera över en ngt upphöjd bom och redan då kände jag att ...wow...jag har en ridkänsla som inte har funnits på länge!Och då menar jag verkligen KÄNSLA...!!Nåväl tänkte att det släpper väl som vanligt efter en stund och vi "lallar" på som vanligt men.....icke då.Svårt att beskriva hur övningen var men ska försöka lite lätt och enkelt.Vi skulle hoppa ett smalt räcke på medel-linjen rakt fram-svänga vä-hoppa diagonalt(stog mkt nära hörnet)över ett annat smalt räcke galoppera 7 språng relaterat avstånd som ett V ett smalt räcke till....satt som ett smäck!!!Och det roligaste var nog ändå att innan vi började hoppa så säger Sven i vilken ordning vi ska hoppa,varpå han säger att SKRÄCKEN kan börja och alla antog att det var det lilla bruna heta stoet han menade.....Nix det var det INTE!!!Det var Sudden,haha;)Sudden har ju hela vårterminen velat med vattenmattan på Svens träningar och därav fick han sitt nya namn idag;)Men som sagt vi började att hoppa och Sven var mkt nöjd.....fortsatte sedan att hoppa 2 räcken på långsidan-perfekta upphopp och avsprång-vidare till att hoppa relaterat igen rakt-diagonalt över mattan,hände inte en sak!!!Idag för första gången på snart 3 år(tror jag det är)hoppade Sudden mattan utan att blinka AVSLAPPNAT med runda fina språng och hoppade perfekt hela träningen igenom!!!!Är så jäkla nöjd och glad och det bästa är nog allt beröm jag fick för min häst idag!!!Sven säger till mej att;jag har tvivlat på att han kunnat hoppa fastän jag vet att du har sagt det hela förra terminen,men först idag så tror jag dej!!Han hoppar mycket-mycket bra och då menar jag RIKTIGT,RIKTIGT BRA!!!!!!Han sa också att vad jag än har gjort med min häst har jag gjort det jäkligt bra och jag skulle fortsätta likadant!Svarade då att det ända jag har gjort är att flytta hästen och tränat dressyrprogram och mkt markarbete!Är så stolt över min  häst idag och idag är han är han inte till salu för allt smör i småland!!Eller som Sven frågade:är han fortfarande värd ett pkt pålägg......haha;)Har tydligen sagt det i ngt svagt tillfälle...

8 kommentarer:

Cissi sa...

Men gud så roligt för dig :)) !! Kan hända att Sudden förstod allvaret i söndags på dressyrtävlingen, man kan ju undra om han tänker att - Fasen, matte menar allvar med den här dressyrsatsningen, nu är det nog f-n bäst att börja visa att jag KAN hoppa :))))
Skämt åsido,det är ju toppen att hålla på med båda grenarna!

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Precis så sa vi med,haha;)Javisst är det toppen att kunna göra båda saker och på den nivån som jag har råd att tävla på så behöver man ju inte "specialisera" sej direkt,utan då är det perfekt att kunna göra båda saker och ha roligt med sin häst.

Inger sa...

Så roligt för er!! Vilken belöning att få höra så fina ord när du vet att du kämpat dig dit själv!! Lycka till i helgen!

Anonym sa...

Så himla roligt för dej att det gick så bra ja då kan du ju ha kvar han ett tag till=)) Men då måste du ju träna på dressyren som du nu gjort till KMet kram ma

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Ja det är så jätteroligt att få respons för allt arbete man har lagt ner och jag har ju gjort det själv dessutom med tränares hjälp såklart och det gör det hela roligare!Blir till att hålla hårt på dressyren så ska vi nog hålla oss på "banan"....:)

Mamma Magnusson sa...

Va kul att du blev så nöjd. Härligt när man får den känslan.

VildeKaja sa...

Shit, den där känslan är väl den som håller en uppe de övriga 99 gångerna man inte känner 'känslan' .. haha.. bara att gratulera! :-)

Magic Moment Chess-Strauss sa...

Antagligen är det nog så V-K!;)